FIEK – Együttműködés a Menedzsment Capussal

A Széchenyi István Egyetemen működő Menedzsment Campus célja, hogy olyan platformja legyen a vállalkozói együttműködéseknek, ahol a hallgatók, az egyetemi oktatók és vállalatok szakemberei találkoznak, és együtt dolgoznak innovációs projekteken – ehhez a platformhoz csatlakozott most az Alprosys a FIEK program keretein belül

 Hamar omlana össze kártyavárként bármely vállalat, ha nem helyezne hangsúlyt arra, hogy folyton keresse a fejlődés lehetőségeit, ha nem próbálná napról napra erősíteni partnerei elégedettségét, ha nem vezetne be olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyek értéket képviselnek mind partnerei, mind munkatársai számára. Sok kicsi lépés, cselekedet biztosítja az előbbre jutást. Talán nem kell részletesen ecsetelni, hogy milyen összetett és mennyire változó körülmények jellemzik jelenleg az autóipart is. Ezért is fontos, hogy egy, a jövő lehetőségeit kereső, egyedi gépeket gyártó cég ne csak az eszközparkját illetően gondoljon az új technológiák alkalmazására, hanem a mindennapi működési módszertanát nézve is nyitott legyen az újra, az innovatív megoldásokra. 

Ezért is szálltunk „versenybe” azért, hogy részt vehessünk a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusán működő FIEK - Felsőoktatási és ipari együttműködési központ által meghirdetett projektben. A programba több tucat győri és Győr környéki cég jelentkezett, így nagy elismerés számunkra, hogy a program vezetői minket választottak.

Külön öröm számunkra, hogy a projektet vezető szakemberek visszajelzésükben elismerően nyilatkoznak a részt vevő kollégáink felkészültségéről, nyitottságáról és tenni akarásáról.  

A projekt több alprojektből áll, az Alprosys a kis- és közepes vállalatok versenyképességének fejlesztését célzó alprojekthez csatlakozott. A projekt, illetve a támogató szakemberek közreműködésével vállalatunk nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a 4 hónapos folyamat végén több megvalósíthatósági tanulmányt készítsünk, amiket aztán vagy önállóan, vagy az egyetemmel közösen meg is tudunk valósítani. Plusz hozadéka lesz a rendszeres projekt találkozóknak, hogy ezek keretében különböző egyetemi oktatókkal - matematikussal, virtuális valósággal foglalkozó szakemberrel, kutatókkal - találkozunk, akik további inspirációt adnak nekünk. 

Vállaltunkra jellemző a hosszú távú elköteleződés a szakmai fejlődés és innováció, a partnerinkkel fennálló kiváló üzleti kapcsolatok gondozása és építése iránt, a belső igény a folytonos szervezeti fejlődésre. Ezek határozzák meg azt a környezetet, amiben a sok kicsi lépés nagy horderejű változásokat eredményez, aminek során új piacokra sikerül betörnünk, virtuális megoldásokat dolgozunk ki,  és összességében javul a hatékonyságunk.

Főbb projektjeink